ΥΛΙΚΑ
![flour-ingr](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/flour-ingr.png)
![shutterstock_1046783452-03](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/shutterstock_1046783452-03.png)
- 1 κιλό Αλλατίνη Bread You Love για τύπου Αγιορείτικο ψωμί
- 9 γρ. Αλλατίνη Ξηρή Μαγιά
- 20 γρ. αλάτι
- 630 γρ. νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Bread You Love για τύπου Αγιορείτικο ψωμί, το αλάτι και την Ξηρή Μαγιά, την οποία έχουμε διαλύσει στο νερό.
- Με κυκλικές κινήσεις, από έξω προς τα μέσα, ζυμώνουμε με το χέρι για 5 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μία στεγνή και καθαρή πετσέτα και ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ξαναζυμώνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει στο χέρι.
- Με καλά αλευρωμένα χέρια, κόβουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και μορφοποιούμε στο σχήμα της αρεσκείας μας, καρβελάκι ή φρατζόλα.
- Μεταφέρουμε τα ψωμάκια σε αλευρωμένη λαμαρίνα και σκεπάζουμε με μία πετσέτα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Πιέζουμε ελαφρώς τη ζύμη στα πλάγια και εφόσον δεν επανέρχεται το σχήμα της, τότε είναι έτοιμα για φούρνισμα.
- Χαράσσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την πάνω επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC σε αντιστάσεις για 45-50 λεπτά.
TIP
Για ζύμωμα στο μίξερ, ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά σε αργή ταχύτητα και 5 λεπτά σε μέση ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει στα τοιχώματα.
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/prep-time.png)
10'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/cooking-time.png)
50'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2023/09/waiting.png)
60'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/portion.png)
3
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/difficulty.png)
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/byl-agioritiko.png)