photo alexandros papandreou

ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ

με Digestive & ζελέ βύσσινο

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

Για το ζελέ βύσσινο:

  • 12 φύλλα ζελατίνης
  • 750 γρ. χυμός βύσσινο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. ολόκληρα βύσσινα
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το ζελέ κρέμα γάλακτος:

  • 8 φύλλα ζελατίνης
  • 200 γρ. χυμό βύσσινο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. ολόκληρα βύσσινα

Για το σερβίρισμα:

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Λίγα κεράσια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το ζελέ βύσσινο: βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό ψυγείου και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τον χυμό βύσσινο μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί, χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Στύβουμε πολύ καλά τις ζελατίνες για να στραγγίσουν από το κρύο νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
  4. Σε μία στρογγυλή φόρμα, διαμέτρου 20 εκ και βάθους 7-8 εκ, ρίχνουμε το μισό ζελέ βύσσινο μαζί με τα μισά βύσσινα και τοποθετούμε στο ψυγείο να ξεκινάει να παγώνει και να σταθεροποιείται.
  5. Για το ζελέ κρέμα γάλακτος: βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό ψυγείου και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τον χυμό βύσσινο μαζί και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί, χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  7. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Στύβουμε πολύ καλά τις ζελατίνες για να στραγγίσουν από το κρύο νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
  8. Μόλις σταθεροποιηθεί το ζελέ βύσσινο το οποίο βάλαμε νωρίτερα στο ψυγείο, προσθέτουμε από πάνω το ζελέ κρέμα γάλακτος μαζί με τα βύσσινα και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  9. Μόλις το μείγμα παγώσει, αφαιρούμε από το ψυγείο και προσθέτουμε την τελευταία στρώση ζελέ βύσσινο με τα υπόλοιπα βύσσινα και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  10. Για τη βάση: όση ώρα περιμένουμε, σε ένα μικρό μίξερ χτυπάμε τα μπισκότα Αλλατίνη Digestive μέχρι να γίνουν τρίμα. Έπειτα τατοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  11. Στρώνουμε τα μπισκότα Αλλατίνη digestive πάνω στο ζελέ, ομοιόμορφα και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η βάση.
  12. Στον κάδο ενός μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
  13. Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, το γυρνάμε ανάποδα και το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα. Στολίζουμε με τη σαντιγί και τα κεράσια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
ANAMONH

120'
ΜΕΡΙΔΕΣ

8-12
ΜΕΤΡΙΑ