ΚΛΑΣΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ

με Soft Kings

ΚΛΑΣΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
4,6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα βανίλιας

  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 δόση βανίλια σε σκόνη

Για το ζελέ

  • 750 ml χυμό ανανά
  • 9 φύλλα ζελατίνης

Για το σερβίρισμα

  • Φέτες ανανά, κομμένες σε τέταρτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα multi χτυπάμε τα Αλλατίνη Soft Kings μέχρι να γίνουν τρίμμα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Απλώνουμε σε ένα πυρέξ διαστάσεων 22×32 εκ., και έπειτα τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο να παγώσει όσο φτιάχνουμε την κρέμα.
  3. Για την κρέμα βανίλιας: σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το κορν φλαουρ, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα, και σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε την κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να δέσει και να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, την περιχύνουμε πάνω από τα τριμμένα Αλλατίνη Soft Kings, την καλύπτουμε με μεμβράνη, ούτως ώστε να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  5. Για το ζελέ ανανά: βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό ψυγείου και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τον μισό χυμό ανανά και το αφήνουμε να ζεσταθεί, χωρίς να βράσει.
  7. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, στύβουμε πολύ καλά τις ζελατίνες, να στραγγίσουν από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό χυμό και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν τελείως. Μεταφέρουμε τον ζεστό χυμό σε μία κανάτα, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό ανανά και αφήνουμε στην άκρη για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  8. Αποσύρουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη, προσθέτουμε τον χυμό ανανά και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά όλο το γλυκό, για περίπου 1½-2 ώρες.
  9. Όταν το γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο, κόβουμε σε μερίδες, μοιράζουμε από πάνω τις κομμένες φέτες ανανά και σερβίρουμε.

Από όλους εμάς στην Elbisco… για εσάς!
Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε από εργαζόμενο της οικογένειας της Εlbisco με μπόλικη αγάπη και καλοσύνη, για να μοιραζόμαστε όλοι μαζί τη χαρά της δημιουργίας με τα αγαπημένα μας προϊόντα Αλλατίνη.

Αλλατίνη. Ένας κόσμος γεμάτος Καλοσύνη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

8-10'
ANAMONH

150'
ΜΕΡΙΔΕΣ

10-12
ΕΥΚΟΛΗ