ΥΛΙΚΑ
![flour-ingr](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/flour-ingr.png)
![shutterstock_1046783452-03](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/shutterstock_1046783452-03.png)
- 500γρ. Αλλατίνη αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 250γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200γρ. ζάχαρη
- 2 κρόκου, από μεσαία αβγά
- 100γρ. γάλα πλήρες
- 1/2κ.γ. Αλλατίνη Baking Powder
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κρόκους, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε σταδιακά το Αλλατίνη Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, τη βανίλια, το Αλλατίνη Baking Powder και το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Η ζύμη θα πρέπει να πλάθεται ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Πλάθουμε κουλουράκια των 20 ή 30 γρ. και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με αβγό (προαιρετικά) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
TIP
Επιλέγουμε καλής ποιότητας αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο βούτυρο ή και μίγμα αυτών για πιο πλούσια αρώματα.
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/prep-time.png)
20'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/cooking-time.png)
25'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2023/09/waiting.png)
60'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/portion.png)
30-35
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/difficulty.png)
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/3d_aleyri-GOX.png)