ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. Αλλατίνη αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 250γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200γρ. ζάχαρη
- 2 κρόκου, από μεσαία αβγά
- 100γρ. γάλα πλήρες
- 1/2κ.γ. Αλλατίνη Baking Powder
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κρόκους, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε σταδιακά το Αλλατίνη Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, τη βανίλια, το Αλλατίνη Baking Powder και το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Η ζύμη θα πρέπει να πλάθεται ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Πλάθουμε κουλουράκια των 20 ή 30 γρ. και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με αβγό (προαιρετικά) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
TIP
Επιλέγουμε καλής ποιότητας αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο βούτυρο ή και μίγμα αυτών για πιο πλούσια αρώματα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
25'
ANAMONH
60'
ΜΕΡΙΔΕΣ
30-35
ΕΥΚΟΛΗ