ΥΛΙΚΑ
			
			- 500γρ. Αλλατίνη αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
 - 250γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
 - 200γρ. ζάχαρη
 - 2 κρόκου, από μεσαία αβγά
 - 100γρ. γάλα πλήρες
 - 1/2κ.γ. Αλλατίνη Baking Powder
 - 1 βανίλια
 - 1 πρέζα αλάτι
 - ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό.
 - Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κρόκους, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
 - Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε σταδιακά το Αλλατίνη Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, τη βανίλια, το Αλλατίνη Baking Powder και το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Η ζύμη θα πρέπει να πλάθεται ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
 - Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
 - Πλάθουμε κουλουράκια των 20 ή 30 γρ. και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
 - Αλείφουμε με αβγό (προαιρετικά) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
 
TIP
Επιλέγουμε καλής ποιότητας αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο βούτυρο ή και μίγμα αυτών για πιο πλούσια αρώματα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
25'
ANAMONH
60'
ΜΕΡΙΔΕΣ
30-35
ΕΥΚΟΛΗ
	
	
	
	







