Μελομακάρονα

vegeterian
Μελομακάρονα
4.5

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 240ml ελαιόλαδο 
  • 240ml ηλιέλαιο 
  • 200γρ. ζάχαρη 
  • 120ml κονιάκ 
  • 120ml χυμό πορτοκάλι 
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι  
  • 10γρ. Aλλατίνη μπέικιν πάουντερ 
  • 4γρ. σόδα 
  • 2 φλ. τριμμένα καρύδια  

ΣΙΡΟΠΙ

  • 700ml νερό 
  • 800γρ. ζάχαρη 
  • 200γρ. μέλι 
  • 2 ξύλα κανέλας 
  • φλούδες από 2 λεμόνια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για 20′ και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  2. Τοποθετούμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα καρύδια και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 15’.
  3. Βάζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
  4. Μόλις τελειώσει το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ και ξεκινάμε να πλάθουμε ένα-ένα τα μελομακάρονα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25’ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  6. Περνάμε με μια τρυπητή κουτάλα τα μελομακάρονα ένα-ένα, όσο είναι ζεστά, μέσα από το σιρόπι κι έπειτα πασπαλίζουμε με το σπασμένο καρύδι.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

30'
ΨΗΣΙΜΟ

25'
ΜΕΡΙΔΕΣ

80
ΜΕΤΡΙΟ