ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 αβγά, μεσαία
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 10ml τσίπουρο
- 5ml ελαιόλαδο
- 10γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- κανέλα
- μέλι
- καρύδι, σπασμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τα αβγά με ένα σύρμα, προσθέτουμε όλα τα υλικά και σιγά-σιγά το αλεύρι και πλάθουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο και με ένα μικρό πλάστη ανοίγουμε σιγά-σιγά μικρά και λεπτά κομματάκια ζύμης.
- Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (ηλιέλαιο) μέχρι να πάρουν χρώμα και αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Μόλις τελειώσουμε, βάζουμε τις δίπλες σε ένα δίσκο, ρίχνουμε μέλι και πασπαλίζουμε με σπασμένο καρύδι και κανέλα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
40'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
20'
ΜΕΡΙΔΕΣ
20-25
ΜΕΤΡΙΑ