ΥΛΙΚΑ
![flour-ingr](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/flour-ingr.png)
![shutterstock_1046783452-03](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/shutterstock_1046783452-03.png)
- 500γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 αβγά, μεσαία
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 10ml τσίπουρο
- 5ml ελαιόλαδο
- 10γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- κανέλα
- μέλι
- καρύδι, σπασμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τα αβγά με ένα σύρμα, προσθέτουμε όλα τα υλικά και σιγά-σιγά το αλεύρι και πλάθουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο και με ένα μικρό πλάστη ανοίγουμε σιγά-σιγά μικρά και λεπτά κομματάκια ζύμης.
- Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (ηλιέλαιο) μέχρι να πάρουν χρώμα και αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Μόλις τελειώσουμε, βάζουμε τις δίπλες σε ένα δίσκο, ρίχνουμε μέλι και πασπαλίζουμε με σπασμένο καρύδι και κανέλα.
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/prep-time.png)
40'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/cooking-time.png)
20'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/portion.png)
20-25
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/difficulty.png)
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/3d_aleyri-GOX.png)