ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό Αλλατίνη Bread You Love Ζυμώματα
- 9γρ. Αλλατίνη Ξηρή Μαγιά
- 20γρ. αλάτι
- 600γρ. νερό χλιαρό
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Αλλατίνη Bread You Love Ζυμώματα, το αλάτι και τη μαγιά, την οποία έχουμε διαλύσει στο νερό.
- Με κυκλικές κινήσεις, από έξω προς τα μέσα, ζυμώνουμε με το χέρι για 5 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μία στεγνή και καθαρή πετσέτα και ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τη ρίγανη και ξαναζυμώνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει στο χέρι.
- Κόβουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και μορφοποιούμε στο σχήμα της αρεσκείας μας, καρβελάκι ή φρατζόλα, μεταφέροντας τα παράλληλα σε καλά αλευρωμένη λαμαρίνα.
- Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιάσουν τον όγκο τους για περίπου 1 ώρα.
- Πιέζουμε ελαφρώς τη ζύμη στα πλάγια και εφόσον δεν επανέρχεται το σχήμα της, τότε είναι έτοιμα για φούρνισμα.
- Χαράσσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC σε αντιστάσεις για 40-45 λεπτά.
TIP
Για ζύμωμα στο μίξερ, ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά σε αργή ταχύτητα και 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει στα τοιχώματα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
10'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
45'
ANAMONH
100'
ΜΕΡΙΔΕΣ
3
ΕΥΚΟΛΗ
Προτεινόμενες Συνταγές