Τυρόπιτα

με χωριάτικο φύλλο

vegeterian
Τυρόπιτα
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

ΦΥΛΛΟ

ΓΕΜΙΣΗ

  • 400γρ. φέτα
  • 250γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 1 κ.σ. δυόσμο ξερό (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το Αλλατίνη Bread You Love Ζυμώματα και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι ή το τσίπουρο, ανακατεύοντας ελαφρώς.
  3. Σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
  4. Συνεχίζουμε το ζύμωμα σε αλευρωμένο πάγκο για επιπλέον 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι ομοιόμορφη και εύπλαστη.
  5. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα ή μεμβράνη και ξεκουράζουμε για 30 λεπτά στον πάγκο.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και μορφοποιούμε σε μπαλάκια.
  7. Με ένα λεπτό πλάστη ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο περίπου 30-32εκ.
  8. Για τη γέμιση, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ.
  9. Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30εκ. και απλώνουμε ένα-ένα τα 2 φύλλα, αλείφοντάς τα από πάνω με λάδι.
  10. Προσθέτουμε τη γέμιση και κατόπιν τα υπόλοιπα 2 φύλλα, αλείφοντας καθένα από αυτά με λάδι.
  11. Κλείνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και χαράσσουμε την πίτα.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οCγια 40-45 λεπτά.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

45'
ANAMONH

30'
ΜΕΡΙΔΕΣ

10
ΜΕΤΡΙΑ