ΥΛΙΚΑ
![flour-ingr](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/flour-ingr.png)
![shutterstock_1046783452-03](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/shutterstock_1046783452-03.png)
ΦΥΛΛΟ
- 500γρ. Αλλατίνη Bread You Love Ζυμώματα
- 30γρ. ελαιόλαδο
- 5γρ. αλάτι
- 10γρ. ξύδι ή τσίπουρο
- 250γρ. νερό
ΓΕΜΙΣΗ
- 400γρ. φέτα
- 250γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 2 αβγά
- 1 κ.σ. δυόσμο ξερό (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το Αλλατίνη Bread You Love Ζυμώματα και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι ή το τσίπουρο, ανακατεύοντας ελαφρώς.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα σε αλευρωμένο πάγκο για επιπλέον 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι ομοιόμορφη και εύπλαστη.
- Στη συνέχεια, σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα ή μεμβράνη και ξεκουράζουμε για 30 λεπτά στον πάγκο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και μορφοποιούμε σε μπαλάκια.
- Με ένα λεπτό πλάστη ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο περίπου 30-32εκ.
- Για τη γέμιση, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ.
- Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30εκ. και απλώνουμε ένα-ένα τα 2 φύλλα, αλείφοντάς τα από πάνω με λάδι.
- Προσθέτουμε τη γέμιση και κατόπιν τα υπόλοιπα 2 φύλλα, αλείφοντας καθένα από αυτά με λάδι.
- Κλείνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και χαράσσουμε την πίτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οCγια 40-45 λεπτά.
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/prep-time.png)
20'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/cooking-time.png)
45'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2023/09/waiting.png)
30'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/portion.png)
10
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/difficulty.png)
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/byl-zimomata-1.png)