ΥΛΙΚΑ
ΠΙΤΑ
- 2 ½ κούπες Αλλατίνη Σιμιγδάλι Χονδρό
- 1 ½ κούπα γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 αβγά, μεσαία
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 κ.γ. σόδα
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Λίγο αλάτι
- 1 συσκευασία λιωμένη κουβερτούρα
ΣΙΡΟΠΙ
- 1 ¾ κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Φλούδες από 1 λεμόνι
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 180 γρ. κουβερτούρα
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΙΡΟΠΙ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε8-10’ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
ΠΙΤΑ
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
- Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μπολ με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το Σιμιγδάλι Χονδρό, τη σόδα και το αλάτι.
- Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί, και ψήνουμε για 35’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
- Μόλις βγει από το φούρνο, κάνουμε μικρές τρύπες στην επιφάνειά της πίτας και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει, το περιχύνουμε πάνω από την κρύα σοκολατόπιτα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
50'
ΜΕΡΙΔΕΣ
10
ΜΕΤΡΙΑ