ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα Αλλατίνη Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης
- 1 κούπα Αλλατίνη Φαρίνα
- 6 αβγά, μεσαία
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 κουταλιές γάλα
- βανίλια
- αλάτι
- αμύγδαλα χονδροκομμένα
ΣΙΡΟΠΙ
- 2 ½ κούπες νερό
- ½ κούπα ζάχαρη
- 4 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη ώσπου να πήξουν καλά, για 10 λεπτά περίπου.
- Καθώς τα χτυπάμε, ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σε δόσεις ανακατεύοντας απαλά το Αλλατίνη Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης και την Αλλατίνη Φαρίνα μαζί με τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι.
- Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°Cγια 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Για το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη στο νερό για 5 λεπτά και ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι κουταλιά-κουταλιά το ραβανί πριν κρυώσει εντελώς και και πασπαλίζουμε με χονδροκομμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα σε λίγο φρέσκο βούτυρο.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
35΄
ΜΕΡΙΔΕΣ
12
ΕΥΚΟΛΗ