ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό Αλλατίνη Αλεύρι Extra Δυνατό
- 250-300γρ. ζάχαρη
- 200γρ. βούτυρο
- 5 αβγά, μεσαία
- 3 φακελάκια Αλλατίνη Ξηρή Μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 200γρ. γάλα χλιαρό
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κοφτό κ.γ. μαχλέπι, κοπανισμένο
- 1 κοφτό κ.γ. μαστίχα, κοπανισμένη
- αμύγδαλο φιλέ, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνουμε έναν πηχτό χυλό με την Αλλατίνη Ξηρή Μαγιά, το χλιαρό γάλα και 250γρ.Αλλατίνη Αλεύρι ExtraΔυνατό.Τον σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου.
- Στο μεταξύ, σε άλλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλάτι, τα μυρωδικά και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Προσθέτουμε στο μίγμα τον φουσκωμένο χυλό της μαγιάς και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να μορφοποιηθεί η μάζα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή.
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει (μέχρι να διπλασιαστεί).
- Πλάθουμε τσουρέκια στο σχήμα της αρεσκείας μας (πλεξούδα, στριφτό) και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
- Αλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1500 C για 35-40 λεπτά περίπου.
TIP
- Τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Το λιωμένο βούτυρο να μην είναι καυτό.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
40'
ANAMONH
20'
ΜΕΡΙΔΕΣ
3
ΜΕΤΡΙΑ
Προτεινόμενες Συνταγές