ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 550 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 280 γρ. νερό χλιαρό
- 50 γρ. ηλιέλαιο
- 5 γρ. αλάτι
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. μαστίχα
- 1 κ.γλ. μαχλέπι
- 10 γρ. Αλλατίνη ξηρή μαγιά
Για τη γέμιση
- 400 γρ. ταχίνι
- 350 γρ. ζάχαρη
- 4 γρ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το ηλιέλαιο, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη μαστίχα, το μαχλέπι και την ξηρή μαγιά.
- Ξεκινάμε το ζύμωμα, με τον γάντζο, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά-σιγά το χλιαρό νερό, μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη.
- Αποσύρουμε τη ζύμη από τον κάδο, την τοποθετούμε στον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνουμε άλλο λίγο με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή που να κολλάει ελάχιστα.
- Κόβουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 25-30 λεπτά, καλά σκεπασμένα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, την κανέλα, ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε και το μείγμα αυτό σε 8 ίσα μέρη.
- Σε καλά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε τα ζυμαράκια, με την βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτά ορθογώνια, μακρόστενα φύλλα.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ενός φύλλου το 1/8 από το μείγμα με το ταχίνι, αφήνοντας περιμετρικά ένα κενό περίπου 1 δαχτύλου.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό, την κλείνουμε καλά στην ένωση, πιάνουμε τις 2 άκρες, στρίβουμε το ζυμάρι σαν καραμέλα και τυλίγουμε κυκλικά το μακρόστενο ζυμάρι, δημιουργώντας ένα στριφτάρι.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα 7 ζυμαράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήνουμε τις ταχινόπιτες να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου για άλλα 10-15 λεπτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
20'-25'
ANAMONH
45'
ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΕΥΚΟΛΗ
Προτεινόμενες Συνταγές