photo alexandros papandreou

Gingerbread Cookies

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Gingerbread Cookies
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

 
  • 440 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • αλάτι
  • 10 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κ.σ. κανέλα, τριμμένη
  • ½ κ.γλ μπαχάρι, τριμμένο
  • ½ κ.γλ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 145 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 220 γρ. μελάσα
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας

    Για το γλάσο

  • 2 ασπράδια, από μεσαία αβγά
  • 270 γρ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
  2. Ρίχνουμε στον κάδο ενός μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε, σε μέτρια ταχύτητα, με το φτερό μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  3. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τη μελάσα και συνεχίζουμε το χτύπημα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουν πάλι μία σχετικά κρεμώδη υφή.
  4. Προσθέτουμε το αβγό, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου στον κάδο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μία ζύμη.
  6. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 3 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.
  7. Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο, κόβουμε με τα χριστουγεννιάτικα κουπάτ τα σχέδια της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C, στον αέρα, για 9-11 λεπτά.
  9. Αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  10. Για το icing, τοποθετούμε τα ασπράδια στον κάδο ενός μίξερ και με το σύρμαχτυπάμε, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ξεκινήσει να γίνεται μαρέγκα.
  11. Προσθέτουμε σταδιακά σε 3-4 δόσεις την άχνη ζάχαρη μέχρι να δέσει και να σφίξει η μαρέγκα.
  12. Τοποθετούμε το icing σε σακούλες ζαχαροπλαστικής με λεπτές μύτες, στολίζουμε τα gingerbread cookies και σερβίρουμε.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

20'-25'
ΜΕΡΙΔΕΣ

20-22 τμχ
ΕΥΚΟΛΗ