ap

Soft Cake

με ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Soft Cake
4,6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαντιγί

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ  αχνή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και να ασπρίσει.
  • Προσθέτουμε τα αβγά μαζί με τον κρόκο, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού, τα μπισκότα χοντροκομμένα στο κάδο του μίξερ, συνεχίζοντας -σε χαμηλή ταχύτητα- το χτύπημα, μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 20-22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 20-22 λεπτά.
  • Παράλληλα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί και τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Όταν το soft cake είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ξεφορμάρουμε, μεταφέρουμε από πάνω τη σαντιγί σε ροζέτες, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15-20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

20-22΄
ΜΕΡΙΔΕΣ

4-6
ΕΥΚΟΛΗ