ap

Μελομακάρονα γεμιστά

με σοκολάτα γάλακτος

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Μελομακάρονα γεμιστά
4,6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

 
  • 270 γρ. ελαιόλαδο
  • 270 γρ. ηλιέλαιο
  • 55 γρ. κονιάκ
  • 165 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 185 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1½ κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1½ κ.γλ. κανέλα, τριμμένη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κιλό. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γλ. Αλλατίνη baking powder
  • 600 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 500 γρ. τριμμένο καρύδι, για πασπάλισμα
  • 300 γρ. μέλι ανθέων, για μέλωμα

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. μέλι
  • φλούδες από 1 πορτοκάλι
  • 1 στικ κανέλας
  • 2 γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το σιρόπι: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα υλικά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
  2. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Σε ένα μεγάλο ποτήρι τοποθετούμε τον χυμό πορτοκάλι, διαλύουμε μέσα τη σόδα ανακατεύοντας καλά να αφρίσει, μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, προσθέτουμε τα υγρά από το μίξερ και ανακατεύουμε ελάχιστα με τα χέρια.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά και κόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μικρά κομμάτια.
  6. Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα, βάζουμε στο κέντρο τους 1-2 κομμάτια σοκολάτας γάλακτος, τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Τρυπάμε με ένα πιρούνι, ελαφριά στο πάνω τους μέρος, μεταφέρουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 160°C, στον αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  8. Αποσύρουμε από τον φούρνο και τα βυθίζουμε κατευθείαν στο κρύο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα.
  9. Πασπαλίζουμε με το μέλι ανθέων, το τριμμένο καρύδι και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15-20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

20-25'
ANAMONH

30'
ΜΕΡΙΔΕΣ

20-24 τμχ
ΜΕΤΡΙΑ