ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ. Αλλατίνη Bread You Love Ηπειρώτικα Ζυμώματα
- 10 γρ. αλάτι
- 25 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. ταχίνι
- 10 γρ. Αλλατίνη ξηρή μαγιά
- 450 γρ. χλιαρό νερό
- 20 γρ. σουσάμι, για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, την ξηρή μαγιά, και ζυμώνουμε με τον γάντζο, προσθέτοντας σιγά-σιγά το χλιαρό νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική και σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι ή νερό.
- Αποσύρουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την τοποθετούμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό́ μέρος, για περίπου 30 λεπτά́, μέχρι να φουσκώσει.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση, ανοίγουμε 2 λαγάνες με έναν πλάστη, πάχους περίπου 2 εκ., τις τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και τις αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά, σε ζεστό μέρος, να φουσκώσουν.
- Τις πιέζουμε με τα δάχτυλά́ μας έτσι ώστε να έχουν τις χαρακτηριστικές δαχτυλιές, αλείφουμε με ένα πινέλο με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Μεταφέρουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 °C, πάνω-κάτω στις αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις λαγάνες από́ το φούρνο, τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
30-35'
ANAMONH
60'
ΜΕΡΙΔΕΣ
2 τμχ
ΜΕΤΡΙΑ