photo alexandros papandreou

ΛΑΓΑΝΑ

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΛΑΓΑΝΑ
4,6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, την ξηρή μαγιά, και ζυμώνουμε με τον γάντζο, προσθέτοντας σιγά-σιγά το χλιαρό νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική και σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι ή νερό.
  2. Αποσύρουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την τοποθετούμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό́ μέρος, για περίπου 30 λεπτά́, μέχρι να φουσκώσει.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση, ανοίγουμε 2 λαγάνες με έναν πλάστη, πάχους περίπου 2 εκ., τις τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και τις αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά, σε ζεστό μέρος, να φουσκώσουν.
  4. Τις πιέζουμε με τα δάχτυλά́ μας έτσι ώστε να έχουν τις χαρακτηριστικές δαχτυλιές, αλείφουμε  με ένα πινέλο με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  5. Μεταφέρουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 °C, πάνω-κάτω στις αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε τις λαγάνες από́ το φούρνο, τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

30-35'
ANAMONH

60'
ΜΕΡΙΔΕΣ

2 τμχ
ΜΕΤΡΙΑ