ΥΛΙΚΑ
- 4 μπισκότα Αλλατίνη Soft Kings Dark Chocolate Chunks
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3 ασπράδια αυγού
- 3 κρόκους αυγού
- 40 γρ. Αλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Για το σερβίρισμα:
- Παγωτό βανίλια
- Αμύγδαλα, καβουρδισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπεν-μαρί ανακατεύουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μικρό multi χτυπάμε τα Αλλατίνη Soft Kings μέχρι να γίνουν τρίμμα.
- Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα, μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή μαρέγκα.
- Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τους κρόκους και με μία σπάτουλα σιλικόνης, ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως οι κρόκοι στην μαρέγκα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε, ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο, την λιωμένη κουβερτούρα, τα τριμμένα Αλλατίνη Soft Kings και το αλεύρι.
- Αλείφουμε με βούτυρο 4 μικρά ατομικά πορσελάνινα φορμάκια και τα γεμίζουμε με 120-130 γρ. από το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 230ο C για 9-10 λεπτά.
- Όταν τα lava cakes είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια από πάνω και χοντροσπασμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
30'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
9-10'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΕΥΚΟΛΗ