photo alexandros papandreou

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

με κομμάτια σοκολάτας

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 185 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 185 γρ. γάλα πλήρες
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. Αλλατίνη Φαρίνα
  • 100 γρ. κακάο
  • 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο κάδο ενός μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας πρώτα να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  3. Προσθέτουμε την φαρίνα, το κακάο, και το γάλα σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μία ζύμη.
  4. Κόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μεγάλα κομμάτια, την προσθέτουμε στην ζύμη του κέικ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης για να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα.
  5. Τοποθετούμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ 22 εκ. περίπου ή μακρόστενη 28 εκ. περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, στον αέρα, για 55-60 λεπτά.
  6. Όταν το σοκολατένιο κέικ είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο, το ξεφορμάρουμε, το τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα και το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Εναλλακτικά, μπορούμε να λιώσουμε λίγη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και να περιχύσουμε πάνω από το κέικ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

55'-60'
ΜΕΡΙΔΕΣ

8-10
ΕΥΚΟΛΗ