ΥΛΙΚΑ
![flour-ingr](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/flour-ingr.png)
![shutterstock_1046783452-03](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/shutterstock_1046783452-03.png)
- 670γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. βούτυρο
- 220γρ. μαργαρίνη
- 100γρ. ζάχαρη
- 50ml τσίπουρο
- 2 κρόκοι, από μεσαία αβγά
- 5γρ. μοσχοκάρυδο
- 100γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο
ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
- 300γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το τσίπουρο, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι και τέλος το αμύγδαλο.
- Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα να ξεκουραστεί.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 180°C για 25’.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/prep-time.png)
40'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/cooking-time.png)
25'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2023/09/waiting.png)
60'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/portion.png)
40
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/difficulty.png)
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/3d_aleyri-GOX.png)