ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 240ml ελαιόλαδο
- 240ml ηλιέλαιο
- 200γρ. ζάχαρη
- 120ml κονιάκ
- 120ml χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 10γρ. Aλλατίνη μπέικιν πάουντερ
- 4γρ. σόδα
- 2 φλ. τριμμένα καρύδια
ΣΙΡΟΠΙ
- 700ml νερό
- 800γρ. ζάχαρη
- 200γρ. μέλι
- 2 ξύλα κανέλας
- φλούδες από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για 20′ και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Τοποθετούμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα καρύδια και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 15’.
- Βάζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
- Μόλις τελειώσει το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ και ξεκινάμε να πλάθουμε ένα-ένα τα μελομακάρονα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25’ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Περνάμε με μια τρυπητή κουτάλα τα μελομακάρονα ένα-ένα, όσο είναι ζεστά, μέσα από το σιρόπι κι έπειτα πασπαλίζουμε με το σπασμένο καρύδι.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
30'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
25'
ΜΕΡΙΔΕΣ
80
ΜΕΤΡΙΑ