ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
- 350 γρ. μπισκότα Αλλατίνη Digestive με βρώμη γεμιστά με σοκολάτα
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 βανίλια
- λίγο κονιάκ
- τριμμένη σοκολάτα για το πασπάλισμα, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προαιρετικά ανοίγουμε τα μπισκότα Digestive και με την βοήθεια ενός μαχαιριού, αφαιρούμε τη γέμιση σοκολάτας στον κάδο του μίξερ.
- Στον ίδιο κάδο, αδειάζουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
- Σπάμε τα μπισκότα από τα οποία αφαιρέσαμε τη γέμιση σε μικρότερα κομμάτια με τα χέρια μας, τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μία μεγάλη λαδόκολλα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και κλείνουμε τη λαδόκολλα κατά μήκος, σφίγγοντας στις άκρες σαν καραμέλα. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Κόβουμε τον κορμό σε φέτες και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την σοκολάτα εάν επιθυμούμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15'
ANAMONH
120'
ΜΕΡΙΔΕΣ
12-15
ΕΥΚΟΛΗ