ΥΛΙΚΑ
![flour-ingr](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/flour-ingr.png)
![shutterstock_1046783452-03](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/shutterstock_1046783452-03.png)
- 250γρ. Αλλατίνη Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης
- 2 αβγά μέτρια
- 15γρ. ελαιόλαδο
- 3γρ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.
- Σκεπάζουμε τον κάδο του μίξερ με μία μεμβράνη και ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά περίπου.
- Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
- Περνάμε κάθε κομμάτι ζύμης από τη μηχανή για ζυμαρικά και κόβουμε στο επιθυμητό πάχος και σχήμα.
- Αν δε διαθέτουμε μηχανή για ζυμαρικά, μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2 χιλιοστών και κατόπιν να κόψουμε τα ζυμαρικά με μαχαίρι ή κουπάτ.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού είναι έτοιμα.
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/prep-time.png)
15'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/cooking-time.png)
3'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2023/09/waiting.png)
30'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/portion.png)
2
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/difficulty.png)
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/semolina-fine.png)