Focaccia

με ντοματίνια, ελιές & δεντρολίβανο

vegan
Focaccia
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Bread You Love Ιταλικά Ζυμώματα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και την Ξηρή Μαγιά (διαλυμένη στο νερό).
  2. Ζυμώνουμε με το χέρι από έξω προς τα μέσα, για 6 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
  3. Ρίχνουμε 3κ.σ. ελαιόλαδο στην επιφάνεια της ζύμης και σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 1 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.
  4. Στη συνέχεια ξαναζυμώνουμε για 2 λεπτά περίπου, ανασηκώνοντας τη ζύμη από έξω προς το κέντρο μέχρι να γίνει λεία και κόβουμε σε 2 ίσα μέρη.
  5. Τοποθετούμε το κάθε ένα μέρος σε ένα ταψί 30×40εκ. αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια (αφού τα έχουμε βρέξει ή έχουμε βάλει λάδι για να μην κολλάνε) μέχρι να καλύψει το ταψί.
  6. Αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπάζοντας με μία πετσέτα για 30-40 λεπτά.
  7. Μετά, την πατάμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας, για να δημιουργηθούν τα χαρακτηριστικά “κύματα”.
  8. Ολοκληρώνουμε σκορπίζοντας τα ντοματίνια και τις ελιές επάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε με τα φύλλα από το δεντρολίβανο.
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200-220οC για 20-30 λεπτά (μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια), σε λειτουργία πάνω και κάτω αντιστάσεων στη μεσαία/κάτω σχάρα.

TIP

  1. Για ζύμωμα στο μίξερ, ζυμώνουμε για περίπου 4 λεπτά σε αργή ταχύτητα και 5 λεπτά σε μέση ταχύτητα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
  2. Για μεγαλύτερες κυψέλες στην ψίχα φτιάχνουμε το ζυμάρι, σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες. Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο ζυμώνουμε με λίγο ελαιόλαδο, αφήνουμε να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε τη διαδικασία όπως αναγράφεται παραπάνω.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

30'
ANAMONH

100'
ΜΕΡΙΔΕΣ

2
ΜΕΤΡΙΑ