ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. Αλλατίνη Bread You Love Ιταλικά Ζυμώματα
- 4-5 γρ. Αλλατίνη Ξηρή Μαγιά
- 75 γρ. ελαιόλαδο (+ 3 κ.σ. για το ζύμωμα)
- 10 γρ. αλάτι
- 325 γρ. νερό
- 200 γρ. ντοματίνια
- 80γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κλ. δεντρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Bread You Love Ιταλικά Ζυμώματα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και την Ξηρή Μαγιά (διαλυμένη στο νερό).
- Ζυμώνουμε με το χέρι από έξω προς τα μέσα, για 6 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
- Ρίχνουμε 3κ.σ. ελαιόλαδο στην επιφάνεια της ζύμης και σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 1 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.
- Στη συνέχεια ξαναζυμώνουμε για 2 λεπτά περίπου, ανασηκώνοντας τη ζύμη από έξω προς το κέντρο μέχρι να γίνει λεία και κόβουμε σε 2 ίσα μέρη.
- Τοποθετούμε το κάθε ένα μέρος σε ένα ταψί 30×40εκ. αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια (αφού τα έχουμε βρέξει ή έχουμε βάλει λάδι για να μην κολλάνε) μέχρι να καλύψει το ταψί.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπάζοντας με μία πετσέτα για 30-40 λεπτά.
- Μετά, την πατάμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας, για να δημιουργηθούν τα χαρακτηριστικά “κύματα”.
- Ολοκληρώνουμε σκορπίζοντας τα ντοματίνια και τις ελιές επάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε με τα φύλλα από το δεντρολίβανο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200-220οC για 20-30 λεπτά (μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια), σε λειτουργία πάνω και κάτω αντιστάσεων στη μεσαία/κάτω σχάρα.
TIP
- Για ζύμωμα στο μίξερ, ζυμώνουμε για περίπου 4 λεπτά σε αργή ταχύτητα και 5 λεπτά σε μέση ταχύτητα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
- Για μεγαλύτερες κυψέλες στην ψίχα φτιάχνουμε το ζυμάρι, σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες. Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο ζυμώνουμε με λίγο ελαιόλαδο, αφήνουμε να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε τη διαδικασία όπως αναγράφεται παραπάνω.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
30'
ANAMONH
100'
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
ΜΕΤΡΙΑ