ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ
- 750γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20γρ. αλάτι
- 5ml ξίδι
- 250ml νερό (μπορεί και λιγότερο)
- 200ml ηλιέλαιο
ΓEΜΙΣΗ
- 100γρ. καπνιστό χοιρινό ή μπέικον σε μικρά κυβάκια
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, σε φετές
- 400 γρ. μανιτάρια
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. Αλλατίνη σιμιγδάλι ψιλό διπλής άλεσης
- 200 ml γάλα
- 250 γρ. κασέρι τριμμένο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 αβγά, μεσαία
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το φύλλο κρούστας, πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το ηλιέλαιο, μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10’.
- Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε 8 μέρη και ξεκινάμε να τα ανοίγουμε με τον πλάστη δημιουργώντας χοντρές τετράγωνες μερίδες ζύμης περίπου 10×10εκ. η κάθε μία.
- Βουτάμε κάθε μερίδα ζύμης στο ηλιέλαιο και μετά τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη.
- Στο τέλος, τις σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ηλιέλαιο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ½ ώρα.
- Τις στραγγίζουμε και αφού έχουν αποκτήσει ελαστικότητα, τις ανοίγουμε με πλάστη σε όσο λεπτό φύλλο θέλουμε.
- Για τη γέμιση, σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και το χοιρινό.
- Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το σιμιγδάλι.
- Αφού πάρουν μια καλή βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αβγά, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- Απλώνουμε 4 φύλλα κρούστας σε ένα ταψί λαδώνοντας ενδιάμεσα.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα τσαλακωμένα λαδώνοντας με ένα πινέλο το κάθε φύλλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45’ περίπου.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
50'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
45'
ΜΕΡΙΔΕΣ
10
ΔΥΣΚΟΛΗ