Σπιτικός χαλβάς

σιμιγδαλένιος

vegan
Σπιτικός χαλβάς
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Αλλατίνη Σιμιγδάλι Χονδρό
  • 1 ¼ κούπες σπορέλαιο
  • 1 κούπα καρύδια
  • 1 κούπα ξανθές σταφίδες
  • Κανέλα

ΣΙΡΟΠΙ

  • 3 ½ κούπες ζάχαρη
  • 6 ½ κούπες νερό
  • Χυμό από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 5’ και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα καίμε το λάδι και συμπληρώνουμε το Αλλατίνη Σιμιγδάλι Χονδρό.
  3. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μόλις πάρει χρυσόξανθο χρώμα, προσθέτουμε το έτοιμο σιρόπι.
  4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, βράζοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
  5. Αφήνουμε σκεπασμένο το χαλβά με μια πετσέτα για 15’ κι έπειτα σερβίρουμε σε φόρμα ή μπολ.
  6. Όσο είναι χυλός ακόμη, προσθέτουμε προαιρετικά σταφίδες και καρύδια.
  7. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε τον χαλβά πασπαλισμένο με κανέλα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

5'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

20'
ΜΕΡΙΔΕΣ

12
ΕΥΚΟΛΗ