ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. Αλλατίνη Σιμιγδάλι Χονδρό
- 1 ¼ κούπες σπορέλαιο
- 1 κούπα καρύδια
- 1 κούπα ξανθές σταφίδες
- Κανέλα
ΣΙΡΟΠΙ
- 3 ½ κούπες ζάχαρη
- 6 ½ κούπες νερό
- Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 5’ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα καίμε το λάδι και συμπληρώνουμε το Αλλατίνη Σιμιγδάλι Χονδρό.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μόλις πάρει χρυσόξανθο χρώμα, προσθέτουμε το έτοιμο σιρόπι.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, βράζοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
- Αφήνουμε σκεπασμένο το χαλβά με μια πετσέτα για 15’ κι έπειτα σερβίρουμε σε φόρμα ή μπολ.
- Όσο είναι χυλός ακόμη, προσθέτουμε προαιρετικά σταφίδες και καρύδια.
- Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε τον χαλβά πασπαλισμένο με κανέλα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
5'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
20'
ΜΕΡΙΔΕΣ
12
ΕΥΚΟΛΗ
Προτεινόμενες Συνταγές