Ψωμί πολύσπορο

vegan
Ψωμί πολύσπορο
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Αλλατίνη Bread You Love Διαλεχτό Πολύσπορο, το αλάτι και την Αλλατίνη Ξηρή Μαγιά, την οποία έχουμε διαλύσει στο νερό.
  2. Με κυκλικές κινήσεις, από έξω προς τα μέσα, ζυμώνουμε με το χέρι για 5 λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μία στεγνή και καθαρή πετσέτα και ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξαναζυμώνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει στο χέρι.
  4. Κόβουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και μορφοποιούμε στο σχήμα της αρεσκείας μας, καρβελάκι ή φρατζόλα, μεταφέροντας τα παράλληλα σε καλά αλευρωμένη λαμαρίνα.
  5. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιάσουν τον όγκο τους για περίπου 1 ώρα.
  6. Πιέζουμε ελαφρώς τη ζύμη στα πλάγια και εφόσον δεν επανέρχεται το σχήμα της, τότε είναι έτοιμα για φούρνισμα.
  7. Χαράσσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε στους 200oC σε αντιστάσεις για 45-50 λεπτά.

 

TIP

Για ζύμωμα στο μίξερ, ζυμώνουμε για περίπου 6 λεπτά σε αργή ταχύτητα και 4 λεπτά σε μέση ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει στα τοιχώματα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

10'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

50'
ANAMONH

80'
ΜΕΡΙΔΕΣ

3
ΕΥΚΟΛΗ