Pizza

με προσούτο & ρόκα

Pizza
4.6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

ΖΥΜΗ

  • 500γρ. Αλλατίνη Bread You Love Ιταλικά Ζυμώματα
  • 4,5γρ. Αλλατίνη Ξηρή Μαγιά
  • 10γρ. αλάτι
  • 325γρ. νερό χλιαρό

ΣΑΛΤΣΑ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 ml νερό

ΣΥΝΘΕΣΗ

  • 250γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
  • 80 γρ. προσούτο
  • Ρόκα
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Αλλατίνη Bread You Love Ιταλικά Ζυμώματα, το αλάτι και την Αλλατίνη Ξηρή Μαγιά (διαλυμένη στο νερό). Εάν θέλουμε, προσθέτουμε 1κ.γ. ζάχαρη.
  2. Ζυμώνουμε με το χέρι από έξω προς τα μέσα, για 4 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα και ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά. Εάν θέλουμε, σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  4. Στη συνέχεια ξαναζυμώνουμε για 3 λεπτά με κινήσεις από έξω προς το κέντρο, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία. Σκεπάζουμε πάλι το μπολ με μία πετσέτα και ξεκουράζουμε για 20 λεπτά.
  5. Όσο η ζύμη ξεκουράζεται συνεχίζουμε με τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
  6. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ και τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  8. Προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να πήξει η σάλτσα.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  10. Κόβουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και μορφοποιούμε σε μπαλάκια σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  11. Μεταφέρουμε το κάθε μπαλάκι σε αλευρωμένη λαμαρίνα ή ταψί και ανοίγουμε το φύλλο για την πίτσα με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τα χέρια (πιέζοντας από το κέντρο προς τα έξω). Το πάχος της ζύμης για λεπτή βάση πρέπει να είναι περίπου 2cm, ενώ για πιο χοντρή βάση περίπου 4cm. Βοηθάμε με αλεύρι κατά το άνοιγμα όποτε μας κολλάει.
  12. Απλώνουμε σάλτσα στην πίτσα με τη βοήθεια ενός κουταλιού και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μοτσαρέλα.
  13. Έπειτα, τοποθετούμε τη λαμαρίνα ή το ταψί στην πρώτη θέση (από κάτω προς τα πάνω) του φούρνου και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 240-250οC για 15-20 λεπτά, σε λειτουργία αέρα και κάτω αντίστασης, ή πάνω και κάτω αντιστάσεων.
  14. Αφαιρούμε από το φούρνο, στολίζουμε την πίτσα με προσούτο και ρόκα και προσθέτουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο.

TIP

Για ζύμωμα στο μίξερ, ζυμώνουμε για περίπου 2 λεπτά σε αργή ταχύτητα, ξεκουράζουμε για 15-20 λεπτά και ξαναζυμώνουμε 2 λεπτά σε μέση ταχύτητα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
ΨΗΣΙΜΟ

20'
ΜΕΡΙΔΕΣ

2
ΕΥΚΟΛΟ