ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. Αλλατίνη Φαρίνα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλ. περίπου χλιαρό νερό
Για το σερβίρισμα
- Μέλι
- Κανέλα
- Σουσάμι καβουρδισμένο & αλεσμένο
- Καρύδια κοπανισμένα (προεραιτικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη ζύμη: Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, προσθέτουμε σιγά σιγά νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ.
- Για το τηγάνισμα: Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Παίρνουμε μια κουταλιά από τη ζύμη με το χέρι μας, την κλείνουμε στη χούφτα μας και μόλις ξεκινά να ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα, κόβουμε με το κουτάλι τη ζύμη και την αφήνουμε να πέσει στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν οι λουκουμάδες ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.
- Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι.
- Καβουρδίζουμε σε ένα άλλο τηγάνι το σουσάμι και το αλέθουμε σε ένα μούλτι.
- Σερβίρουμε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα με μέλι, κανέλα, σουσάμι και καρύδια κοπανισμένα (προαιρετικά).
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
5'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
10'
ANAMONH
30'
ΜΕΡΙΔΕΣ
45-55 τμχ
ΕΥΚΟΛΗ