photo alexandros papandreou

Τυρόψωμο με φέτα

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Τυρόψωμο με φέτα
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε στον κάδο ενός μίξερ το αλεύρι, την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη και ξεκινάμε το ζύμωμα με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά-σιγά το νερό.
  2. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη, η οποία να μην κολλάει στα χέρια. Σε περίπτωση που η ζύμη βγει σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό, ενώ αν κολλάει στα χέρια, θα προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
  3. Αποσύρουμε την ζύμη από τον κάδο, την τοποθετούμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  5. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τοποθετούμε σε ένα καθαρό και ελαφρά αλευρωμένο πάγκο και την κόβουμε με ένα μαχαίρι σε τέσσερα ίσα κομμάτια.
  6. Με έναν πλάστη ανοίγουμε τα κομμάτια σε χοντρά φύλλα, περίπου 30 εκατοστά.
  7. Με ένα πινέλο αλείφουμε μια στρογγυλή, αντικολλητική φόρμα με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο.
  8. Αλείφουμε και την πάνω μεριά του φύλλου με βούτυρο, θρυμματίζουμε το 1/3 της φέτας σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
  9. Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο, αλείφουμε με βούτυρο, μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 55-65 λεπτά.
  10. Αποσύρουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

30'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

55'-65'
ANAMONH

30'
ΜΕΡΙΔΕΣ

6-8
ΜΕΤΡΙΑ