ΥΛΙΚΑ
-
- 800 γρ. Αλλατίνη Bread You Love Ηπειρώτικα Ζυμώματα
- 400 γρ. νερό
- 18 γρ. Αλλατίνη ξηρή μαγιά
- 2 πρέζες ζάχαρη
- 3 πρέζες αλάτι
- 2 πρέζες ξερή ρίγανη
Για τη γέμιση
- 400 γρ. φέτα
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε στον κάδο ενός μίξερ το αλεύρι, την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη και ξεκινάμε το ζύμωμα με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά-σιγά το νερό.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη, η οποία να μην κολλάει στα χέρια. Σε περίπτωση που η ζύμη βγει σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό, ενώ αν κολλάει στα χέρια, θα προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
- Αποσύρουμε την ζύμη από τον κάδο, την τοποθετούμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τοποθετούμε σε ένα καθαρό και ελαφρά αλευρωμένο πάγκο και την κόβουμε με ένα μαχαίρι σε τέσσερα ίσα κομμάτια.
- Με έναν πλάστη ανοίγουμε τα κομμάτια σε χοντρά φύλλα, περίπου 30 εκατοστά.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε μια στρογγυλή, αντικολλητική φόρμα με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο.
- Αλείφουμε και την πάνω μεριά του φύλλου με βούτυρο, θρυμματίζουμε το 1/3 της φέτας σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο, αλείφουμε με βούτυρο, μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 55-65 λεπτά.
- Αποσύρουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
30'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
55'-65'
ANAMONH
30'
ΜΕΡΙΔΕΣ
6-8
ΜΕΤΡΙΑ