photo alexandros papandreou

Trifle

με Soft Kings

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Trifle
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα μόκα

  • 750 γρ. τυρί κρέμα
  • 225 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 ml espresso ristretto

Για την γκανάζ σοκολάτας

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το κροκάν

  • 200 γρ. φουντούκια
  • 250 γρ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • τριμμένη σοκολάτα
  • 200 γρ. σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  2. Ρίχνουμε τα φουντούκια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
  3. Mεταφέρουμε τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό χαρτί, αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
  4. Βάζουμε σε ένα μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το espresso, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
  6. Σε ένα μπεν μαρί τοποθετούμε την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να δημιουργήσει λεία γκανάζ.
  7. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον χυμό πορτοκάλι μαζί με το κονιάκ και το αφήνουμε στην άκρη.
  8. Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετούμε σε στρώσεις τα Soft Kings χοντροσπασμένα, πασπαλίζουμε λίγο με το μίγμα πορτοκαλιού-κονιάκ, απλώνουμε το 1/3 της κρέμας μόκα, από πάνω το 1/3 της γκανάζ σοκολάτας και τέλος το 1/3 του κροκάν φουντουκιού.
  9. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις άλλες 2 φορές και σερβίρουμε, γαρνίροντας με τη σαντιγί και την τριμμένη σοκολάτα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

30'
ANAMONH

120'
ΜΕΡΙΔΕΣ

6-8
ΕΥΚΟΛΗ