ΥΛΙΚΑ
- 12 μπισκότα Aλλατίνη Soft Kings Triple Chocolate Chunks, χοντροσπασμένα
Για την κρέμα σοκολάτας
- 125 γρ. γάλα
- 1 φύλο ζελατίνης
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το γλάσο σοκολάτας
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 80 γρ. ηλιέλαιο
- 60 γρ. γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
- Για την κρέμα σοκολάτας: βάζουμε το φύλλο ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Έπειτα στύβουμε καλά την ζελατίνη, την προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Σε ένα μπεν-μαρί τοποθετούμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε το γάλα με την ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με την λιωμένη κουβερτούρα. Έπειτα, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
- Τοποθετούμε την σαντιγί μαζί με την λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά, με μία σπάτουλα σιλικόνης, με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μία σοκολατένια κρέμα.
- Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20εκ. σε ένα ρηχό μεγάλο πιάτο ή πιατέλα, στρώνουμε τα μισά μπισκότα Αλλατίνη Soft Kings, από πάνω στρώνουμε την μίση κρέμα σοκολάτας, πάνω της τα υπόλοιπα μπισκότα και τέλος την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
- Τοποθετούμε την τούρτα με το τσέρκι στο ψυγείο να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα, για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Όση ώρα παγώνει η τούρτα, φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας. Σε ένα μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και την γλυκόζη και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε το γλάσο από το μπεν-μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αποσύρουμε την τούρτα από το ψυγείο, την τοποθετούμε σε μία σχάρα με ένα ταψάκι από κάτω, αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι και περιχύνουμε το γλάσο. Την αφήνουμε 5 λεπτά να στρώσει καλά το γλάσο, την στολίζουμε και την τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο μέχρι την ώρα σερβιρίσματος.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
30'
ANAMONH
180'
ΜΕΡΙΔΕΣ
8-10
ΕΥΚΟΛΗ