ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. κάστανα ωμά
- 650 γρ. κρέμα γάλακτος
- 180 γρ. γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 4 Αλλατίνη Choco Bloom
- Λίγη τριμμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
- Σε ένα ξύλο κοπής χαράσσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τη φλούδα από τα κάστανα σε σχήμα σταυρού, στην πλαϊνή τους επιφάνεια.
- Τοποθετούμε τα κάστανα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν.
- Τα αφαιρούμε από τον φούρνο, τα ξεφλουδίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
- Προσθέτουμε 400 γραμμάρια από την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν όλα τα αρώματα τους στην κρέμα.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στον κάδο ενός μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
- Βάζουμε τα 2 μείγματα σε ένα μεγάλο μπολ και με μία σπάτουλα σιλικόνης τα ομογενοποιούμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις.
- Μεταφέρουμε την κρέμα κάστανο στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο, βάζουμε σε ποτήρια στρώσεις από την κρέμα κάστανο, προσθέτουμε τα Αλλατίνη Choco Bloom χοντροσπασμένα με λίγη τριμμένη κουβερτούρα από πάνω και σερβίρουμε.
25'
35'
4
Προτεινόμενες Συνταγές