ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. κάστανα ωμά
- 650 γρ. κρέμα γάλακτος
- 180 γρ. γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 4 Αλλατίνη Choco Bloom
- Λίγη τριμμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
- Σε ένα ξύλο κοπής χαράσσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τη φλούδα από τα κάστανα σε σχήμα σταυρού, στην πλαϊνή τους επιφάνεια.
- Τοποθετούμε τα κάστανα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν.
- Τα αφαιρούμε από τον φούρνο, τα ξεφλουδίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
- Προσθέτουμε 400 γραμμάρια από την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν όλα τα αρώματα τους στην κρέμα.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στον κάδο ενός μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
- Βάζουμε τα 2 μείγματα σε ένα μεγάλο μπολ και με μία σπάτουλα σιλικόνης τα ομογενοποιούμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις.
- Μεταφέρουμε την κρέμα κάστανο στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο, βάζουμε σε ποτήρια στρώσεις από την κρέμα κάστανο, προσθέτουμε τα Αλλατίνη Choco Bloom χοντροσπασμένα με λίγη τριμμένη κουβερτούρα από πάνω και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
35'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΕΥΚΟΛΗ