Γλυκό ψυγείου με φράουλες
και ΓΕΜΑΤΑ Strawberry Secret
από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
- 1 συσκευασία Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ Strawberry Secret
- 60 γρ. βούτυρο soft, λιωμένο
Για την κρέμα
- 900 γρ. γάλα
- 240 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι, από μεσαία αβγά
- 70 γρ. corn flour
- 1 βανιλίνη
- 80 γρ. βούτυρο
Για τη μαρμελάδα φράουλα
- 350 γρ. ώριμες φράουλες
- 120 γρ. άχνη ζάχαρη
- 10 γρ. ζελατίνη
- 3 κ.γλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το topping
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για την κρέμα. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά αλλά να μην βράσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το corn flour, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στο μπολ, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Μεταφέρουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.
- Απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψί, την σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται στην κρέμα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει, την χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρει μία ωραία, λεία υφή.
- Για το ζελέ φράουλας. Τοποθετούμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό να μουλιάσουν.
- Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη και τις χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Αφαιρούμε από το νερό τις ζελατίνες και τις στύβουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε 50 γρ. νερό και τις διαλύουμε μέσα. Αφού διαλυθούν, προσθέτουμε το νερό μαζί με το δυόσμο στις φράουλες και ανακατεύουμε καλά.
- Για τη βάση. Στο μπλέντερ τοποθετούμε τα Γεμάτα Strawberry Secret και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως.
- Τοποθετούμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ, περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε τη βάση σε ένα ταψί διαστάσεων 23×20εκ., απλώνουμε από πάνω τη μισή πόσοτητα της κρέμας, απλώνουμε το μείγμα με τις φράουλες και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας και μεταφέρουμε πίσω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ώστε να παγώσει καλά.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε από πάνω με τα Γεμάτα σπασμένα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
25'
2 ώρες
3-4 ώρες
4-6
Προτεινόμενες Συνταγές