photo alexandros papandreou

Γλυκό ψυγείου με φράουλες

και ΓΕΜΑΤΑ Strawberry Secret

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Γλυκό ψυγείου με φράουλες
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

Για την κρέμα

  • 900 γρ. γάλα
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκοι, από μεσαία αβγά
  • 70 γρ. corn flour
  • 1 βανιλίνη
  • 80 γρ. βούτυρο

Για τη μαρμελάδα φράουλα

  • 350 γρ. ώριμες φράουλες
  • 120 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 3 κ.γλ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Για το topping

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την κρέμα. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά αλλά να μην βράσει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το corn flour, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στο μπολ, ανακατεύοντας διαρκώς.
  4. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα σε μέτρια φωτιά.
  5. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  6. Απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψί, την σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται στην κρέμα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
  7. Μόλις κρυώσει, την χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρει μία ωραία, λεία υφή.
  8. Για το ζελέ φράουλας. Τοποθετούμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό να μουλιάσουν.
  9. Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη και τις χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  10. Αφαιρούμε από το νερό τις ζελατίνες και τις στύβουμε καλά.
  11. Ζεσταίνουμε 50 γρ. νερό και τις διαλύουμε μέσα. Αφού διαλυθούν, προσθέτουμε το νερό μαζί με το δυόσμο στις φράουλες και ανακατεύουμε καλά.
  12. Για τη βάση. Στο μπλέντερ τοποθετούμε τα Γεμάτα Strawberry Secret και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως.
  13. Τοποθετούμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ, περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  14. Στρώνουμε τη βάση σε ένα ταψί διαστάσεων 23×20εκ., απλώνουμε από πάνω τη μισή πόσοτητα της κρέμας, απλώνουμε το μείγμα με τις φράουλες και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 30 λεπτά.
  15. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας και μεταφέρουμε πίσω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ώστε να παγώσει καλά.
  16. Αφαιρούμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε από πάνω με τα Γεμάτα σπασμένα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

2 ώρες
ANAMONH

3-4 ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ

4-6
ΕΥΚΟΛΗ