ΥΛΙΚΑ
- 40 γρ. Αλλατίνη ξηρή μαγιά
- 500 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. κανέλα
- ½ κ.γλ. γαρίφαλο
- 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. πετιμέζι
- 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 70 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε στον κάδο ενός μίξερ το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τον χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το νερό, τα μπαχαρικά, την ξηρή μαγιά και ζυμώνουμε με τον γάντζο.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία, ελαστική και ελαφρώς κολλώδης ζύμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί, γύρω στα 30 λεπτά.
- Πλάθουμε με ελαφρώς λαδωμένα χέρια σε στρογγυλά κουλουράκια βάρους 40 γραμμαρίων, τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου για άλλα 30 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τα ταψιά σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 160°C για 25-30 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα κουλουράκια από τον φούρνο, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και στη συνέχεια, σερβίρουμε.
20'
25'-30'
30'
20-22 τμχ
Προτεινόμενες Συνταγές