ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- Αλάτι
- 160γρ. γάλα
- 360γρ. νερό
- 400γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. φέτα, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα ρηχό ταψί διαμέτρου 38-40 εκατοστών τοποθετούμε το βούτυρο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στις αντιστάσεις, μέχρι να λιώσει και να ζεσταθεί το ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και προσθέτουμε το γάλα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ σε δόσεις σιγά-σιγά το αλεύρι και το νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρευστό μείγμα, χτυπώντας πολύ καλά τα υλικά με ένα σύρμα για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν σβόλοι.
- Τοποθετούμε τον χυλό στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο, τον απλώνουμε και περιχύνουμε λίγο από το βούτυρο του ταψιού πάνω στο χυλό.
- Πασπαλίζουμε από πάνω την τριμμένη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στις αντιστάσεις, να πατάει το ταψί στο πάτωμα του φούρνου, για περίπου 20 λεπτά.
- Όσο ψήνεται η πίτα τρυπάμε με ένα μαχαιράκι τα σημεία που μπορεί να φουσκώσουν και όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
20'-24'
ΜΕΡΙΔΕΣ
8-10
ΕΥΚΟΛΗ