photo alexandros papandreou

Αλευρόπιτα με φέτα

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Αλευρόπιτα με φέτα
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • 160γρ. γάλα
  • 360γρ. νερό
  • 400γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ. φέτα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα ρηχό ταψί διαμέτρου 38-40 εκατοστών τοποθετούμε το βούτυρο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στις αντιστάσεις, μέχρι να λιώσει και να ζεσταθεί το ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και προσθέτουμε το γάλα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ σε δόσεις σιγά-σιγά το αλεύρι και το νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρευστό μείγμα, χτυπώντας πολύ καλά τα υλικά με ένα σύρμα για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν σβόλοι.
  4. Τοποθετούμε τον χυλό στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο, τον απλώνουμε και περιχύνουμε λίγο από το βούτυρο του ταψιού πάνω στο χυλό.
  5. Πασπαλίζουμε από πάνω την τριμμένη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στις αντιστάσεις, να πατάει το ταψί στο πάτωμα του φούρνου, για περίπου 20 λεπτά.
  6. Όσο ψήνεται η πίτα τρυπάμε με ένα μαχαιράκι τα σημεία που μπορεί να φουσκώσουν και όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

20'-24'
ΜΕΡΙΔΕΣ

8-10
ΕΥΚΟΛΗ