ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. Αλλατίνη Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης
- 2 αβγά μέτρια
- 15γρ. ελαιόλαδο
- 3γρ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.
- Σκεπάζουμε τον κάδο του μίξερ με μία μεμβράνη και ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά περίπου.
- Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
- Περνάμε κάθε κομμάτι ζύμης από τη μηχανή για ζυμαρικά και κόβουμε στο επιθυμητό πάχος και σχήμα.
- Αν δε διαθέτουμε μηχανή για ζυμαρικά, μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2 χιλιοστών και κατόπιν να κόψουμε τα ζυμαρικά με μαχαίρι ή κουπάτ.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού είναι έτοιμα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
3'
ANAMONH
30'
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
ΜΕΤΡΙΑ