ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
- 750 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 340 ml νερό (χλιαρό)
- 100 ml ελαιόλαδο
- 15 γρ. αλάτι
- 5 γρ. ξίδι
Γέμιση
- 600 γρ. κολοκύθα
- 200 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
- 250 γρ. καρότα τριμμένα
- 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
- 200 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
- 150 γρ. σταφίδες
- 10 γρ. κανέλα
Εκτέλεση
- Για το χωριάτικο φύλλο, δημιουργούμε έναν κρατήρα με το αλεύρι, στο κέντρο του βάζουμε το νερό και τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ξεκινάμε να τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Όταν η ζύμη αρχίζει να ξεκολλάει από τα δάχτυλά μας, είναι έτοιμη.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα και 30 λεπτά, ώστε να γίνει εύπλαστη.
- Όσο η ζύμη ξεκουράζεται, τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη, την τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και την αφήνουμε για 1 ώρα να στραγγίξει από τα υγρά της.
- Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ξεκινάμε να ανοίγουμε με τον πλάστη ένα–ένα τα φύλλα ρίχνοντας αλεύρι πάνω στον πάγκο.
- Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη, την τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και την αφήνουμε για 1 ώρα να στραγγίξει από τα υγρά της.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα καρότα, το πράσο και όλα τα υπόλοιπα υλικά κάνοντας ένα μείγμα.
- Απλώνουμε 1 φύλλο αλευρωμένο σε ένα ταψί λαδωμένο.
- Στρώνουμε το μείγμα και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 15 λεπτά.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20’
MAΓΕΙΡΕΜΑ
75’
ANAMONH
90'
ΜΕΡΙΔΕΣ
10
ΜΕΤΡΙΑ