Δίπλες

με τσίπουρο και κανέλα

Δίπλες
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αβγά, μεσαία
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
  • 10ml τσίπουρο 
  • 5ml ελαιόλαδο
  • 10γρ. ζάχαρη 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • κανέλα
  • μέλι 
  • καρύδι, σπασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε τα αβγά με ένα σύρμα, προσθέτουμε όλα τα υλικά και σιγά-σιγά το αλεύρι και πλάθουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  2. Αλευρώνουμε τον πάγκο και με ένα μικρό πλάστη ανοίγουμε σιγά-σιγά μικρά και λεπτά κομματάκια ζύμης.
  3. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (ηλιέλαιο) μέχρι να πάρουν χρώμα και αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Μόλις τελειώσουμε, βάζουμε τις δίπλες σε ένα δίσκο, ρίχνουμε μέλι και πασπαλίζουμε με σπασμένο καρύδι και κανέλα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

40'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

20'
ΜΕΡΙΔΕΣ

20-25
ΜΕΤΡΙΑ