Ψωμί

τύπου αγιορείτικο

vegan
Ψωμί
4.6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό Αλλατίνη Bread You Love για τύπου Αγιορείτικο ψωμί
  • 9 γρ. Αλλατίνη Ξηρή Μαγιά
  • 20γρ. αλάτι
  • 630γρ. νερό χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Αλλατίνη Bread You Love για τύπου Αγιορείτικο ψωμί, το αλάτι και την Αλλατίνη Ξηρή Μαγιά, την οποία έχουμε διαλύσει στο νερό.
  2. Με κυκλικές κινήσεις, από έξω προς τα μέσα, ζυμώνουμε με το χέρι για 5 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μία στεγνή και καθαρή πετσέτα και ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, ξαναζυμώνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει στο χέρι.
  5. Με καλά αλευρωμένα χέρια, κόβουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και μορφοποιούμε στο σχήμα της αρεσκείας μας, καρβελάκι ή φρατζόλα.
  6. Μεταφέρουμε τα ψωμάκια σε αλευρωμένη λαμαρίνα και σκεπάζουμε με μία πετσέτα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  7. Πιέζουμε ελαφρώς τη ζύμη στα πλάγια και εφόσον δεν επανέρχεται το σχήμα της, τότε είναι έτοιμα για φούρνισμα.
  8. Χαράσσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την πάνω επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC σε αντιστάσεις για 45-50 λεπτά.

TIP

Για ζύμωμα στο μίξερ, ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά σε αργή ταχύτητα και 5 λεπτά σε μέση ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει στα τοιχώματα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

10'
ΨΗΣΙΜΟ

50'
ΜΕΡΙΔΕΣ

3
ΕΥΚΟΛΟ