ΥΛΙΚΑ
- 100γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 350γρ. μανιτάρια
- 160γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 25γρ. θυμάρι
- 100γρ. ρόδι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 30ml ελαιόλαδο
- 6 αβγά
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 50ml κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα.
- Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
- Μόλις σοταριστούν λίγο, ρίχνουμε το θυμάρι και τα σβήνουμε με κρασί.
- Ταυτόχρονα, χτυπάμε τα αβγά ελαφριά σε ένα μπολ με την κρέμα γάλακτος.
- Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το τυρί.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρόδι και ρίχνουμε όλο το μείγμα σε ένα αλευρωμένο ταψί. Το ψήνουμε στους 175°C για 30-40’, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
- Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
40'
ΜΕΡΙΔΕΣ
12
ΕΥΚΟΛΗ