ΥΛΙΚΑ
			
			ΠΙΤΑ
- ¾ κούπας Αλλατίνη Σιμιγδάλι Χονδρό
 - ¾ κούπας Αλλατίνη Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης
 - 1 κούπα ζάχαρη
 - 1 κούπα ηλιέλαιο
 - 3 πορτοκάλια μέτρια ακέρωτα
 - 4 μέτρια αβγά
 - ½ κ.γ κανέλα
 - 1 φακελάκι Αλλατίνη Baking Powder
 
ΣΙΡΟΠΙ
- 2 κούπες ζάχαρη
 - 2 κούπες νερό
 - Χυμό από 1 πορτοκάλι
 - Φλούδα από 1 πορτοκάλι
 - 1 ξυλάκι κανέλας
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΙΡΟΠΙ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7’ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
 
ΠΙΤΑ
- Βράζουμε σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα τα τρία πορτοκάλια για 15-20’, μέχρι να μαλακώσουν.
 - Τα κόβουμε σε κομματάκια και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.
 - Πολτοποιούμε τα πορτοκάλια στο multi και αφήνουμε να κρυώσει ο πολτός.
 - Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
 - Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα δύο είδη σιμιγδαλιών, τον κρύο πολτό, την κανέλα και το bakingpowder και ανακατεύουμε για 2-3’ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
 - Βάζουμε το μίγμα σε ταψί διαμέτρου 28εκ. και ψήνουμε για 40’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
 - Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
 - Την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα πριν την σερβίρουμε.
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
70'
ΜΕΡΙΔΕΣ
10
ΜΕΤΡΙΑ
	
	
	
	







