Δελτία Τύπου Εγκαινιάστηκε η νέα γραμμή παραγωγής ψωμιού στο εργοστάσιο της ELBISCO στο Πικέρμι

18/12/2014

Εγκαινιάστηκε η νέα γραμμή παραγωγής ψωμιού στο εργοστάσιο της ELBISCO στο Πικέρμι

Η επένδυση αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, ύψους 17 εκατ. ευρώ

Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μηταράκη, βουλευτών και φορέων της αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια της νέας γραμμής παραγωγής ψωμιού στο εργοστάσιο της ELBISCO στο Πικέρμι Αττικής.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2014 και αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος της ELBISCO, συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ.

Η νέα, υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής υπηρετεί τη στρατηγική της εταιρείας για περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της στην κατηγορία του επώνυμου ψωμιού σε φέτες, με τη μάρκα Κρις Κρις, αλλά και ενίσχυση της παρουσίας της στην κατηγορία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Το κόστος της επένδυσης καλύφθηκε κατά 15% στο πλαίσιο στήριξης που παρέχει ο  Επενδυτικός Νόμος 3908/2011.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινίων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης τόνισε: «Σε αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο οικονομικό περιβάλλον, που βρίσκεται η χώρα μας και καθώς βγαίνουμε πλέον από τη δίνη της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης, είναι όχι μόνο παρήγορο, αλλά και εξαιρετικά ελπιδοφόρο να ολοκληρώνονται σημαντικά επενδυτικά σχέδια. Είναι σημαντικό όχι μόνο γιατί διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας, αλλά γιατί δημιουργούν το υπόβαθρο για την αύξηση της απασχόλησης, της παραγωγής και των εξαγωγών, που τόσο ανάγκη έχει η Ελληνική οικονομία.

 Το οικονομικό μοντέλο της χώρας αλλάζει. Από ένα μοντέλο που στηριζόταν στα δανεικά, στην κατανάλωση και τη δημόσια δαπάνη σε ένα μοντέλο που στηρίζεται στις εξαγωγές, στις επενδύσεις, στην ανταγωνιστικότητα, στον ιδιωτικό τομέα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά πλέον.» 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ELBISCO, κ. Δημοσθένης Ραμαντάνης αναφέρθηκε στη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Κάθε μια από τις επενδύσεις που υλοποιούμε, είναι για εμάς ένα βήμα προς το αύριο. Ένα βήμα προς τη διασφάλιση της υγιούς και δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας μας στο μέλλον. Εμείς, θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ. Με τη στήριξη των μετόχων μας, με σύγχρονες δομές και με την αφοσιωμένη δουλειά των εργαζομένων μας, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε. Να δημιουργούμε διαρκώς νέα προϊόντα, που συνδυάζουν την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον τομέα των τροφίμων, με τις διατροφικές συνήθειες και τις επιθυμίες των πελατών μας. 

 Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε νέες αγορές, να συνεισφέρουμε στην εθνική οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με σεβασμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική οικογένεια, στην ελληνική κοινωνία.» 

Την εκδήλωση εγκαινίων τίμησαν επίσης, με την παρουσία τους, οι Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής, κ.κ. Γεώργιος Βλάχος, Αθανάσιος Μπούρας και Αθανάσιος Αθανασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, κ. Βασίλης Πιστικίδης, ο Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Μανώλης Αγγελάκας, καθώς και η κα Δήμητρα Φιλίππου και ο κ. Κύρος Φιλίππου.

Το 99,0% του κύκλου εργασιών της ELBISCO δημιουργείται από προϊόντα που παράγει στην Ελλάδα, εξάγει σε περισσότερους από 20 διεθνείς προορισμούς και απασχολεί συνολικά 780 εργαζομένους αυξάνοντας τη δύναμή τους τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2013 ο κύκλος εργασιών της ELBISCO έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ. Από το 2008, παρά τις συνθήκες ύφεσης, η εταιρεία έχει πετύχει συνολική αύξηση των μικτών εσόδων της κατά 15%, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 50%.

Στο συνημμένο φωτογραφικό υλικό – από αριστερά προς τα δεξιά – διακρίνονται:

Φωτογραφία 1: κ. Δημοσθένης Ραμαντάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της ELBISCO και κ. Νότης Μηταράκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Φωτογραφία 2: κ. Δημοσθένης Ραμαντάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της ELBISCO, κα Δήμητρα Φιλίππου και κ. Νότης Μηταράκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.