ΥΛΙΚΑ
ΠΙΤΑ
- ¾ κούπας Αλλατίνη Σιμιγδάλι Χονδρό
- ¾ κούπας Αλλατίνη Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 3 πορτοκάλια μέτρια ακέρωτα
- 4 μέτρια αβγά
- ½ κ.γ κανέλα
- 1 φακελάκι Αλλατίνη Baking Powder
ΣΙΡΟΠΙ
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- Φλούδα από 1 πορτοκάλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΙΡΟΠΙ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7’ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
ΠΙΤΑ
- Βράζουμε σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα τα τρία πορτοκάλια για 15-20’, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα κόβουμε σε κομματάκια και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.
- Πολτοποιούμε τα πορτοκάλια στο multi και αφήνουμε να κρυώσει ο πολτός.
- Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα δύο είδη σιμιγδαλιών, τον κρύο πολτό, την κανέλα και το bakingpowder και ανακατεύουμε για 2-3’ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
- Βάζουμε το μίγμα σε ταψί διαμέτρου 28εκ. και ψήνουμε για 40’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
- Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
- Την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα πριν την σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
70'
ΜΕΡΙΔΕΣ
10
ΜΕΤΡΙΑ