ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. γάλα χλιαρό
- 250 γρ. νερό χλιαρό
- 250 γρ. ηλιέλαιο
- 1 φακελάκι Αλλατίνη ξηρή μαγιά
- 20 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ. αλάτι
- 850 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
- 550 γρ. φέτα σκληρή
- 1 αβγό, μεσαίο
- 2 κ.γ. ρίγανη ψιλοκομμένη
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το γάλα, το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη, η οποία να μην κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Ο χρόνος εξαρτάται από τη θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας, προσθέτουμε το αβγό, την ψιλοκομμένη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την κόβουμε σε κομμάτια των 70 γραμμαρίων, και τα ανοίγουμε σε ένα καθαρό, ελαφρώς λαδωμένο πάγκο σε μακρόστενα κομμάτια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Χαράζουμε ελαφρώς με ένα μαχαιράκι στη μισή μακρόστενη μεριά της ζύμης (για να σχηματίσουμε γραμμές) και απλώνουμε τη γέμιση στη μεριά που δεν έχουμε κόψει.
- Διπλώνουμε σαν ρολό με το κομμάτι της ζύμης με τις γραμμές να είναι από πάνω για να δημιουργηθεί ένα σχέδιο την ώρα του ψησίματος.
- Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20-22 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
20'-22'
ANAMONH
30'
ΜΕΡΙΔΕΣ
21-23 τμχ
ΕΥΚΟΛΗ