photo alexandros papandreou

Τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη

γεμιστά με φέτα

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 550 γρ. φέτα σκληρή
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 2 κ.γ. ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το γάλα, το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη, η οποία να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Ο χρόνος εξαρτάται από τη θερμοκρασία δωματίου.
  5. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας, προσθέτουμε το αβγό, την ψιλοκομμένη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την κόβουμε σε κομμάτια των 70 γραμμαρίων, και τα ανοίγουμε σε ένα καθαρό, ελαφρώς λαδωμένο πάγκο σε μακρόστενα κομμάτια
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  8. Χαράζουμε ελαφρώς με ένα μαχαιράκι στη μισή μακρόστενη μεριά της ζύμης (για να σχηματίσουμε γραμμές) και απλώνουμε τη γέμιση στη μεριά που δεν έχουμε κόψει.
  9. Διπλώνουμε σαν ρολό με το κομμάτι της ζύμης με τις γραμμές να είναι από πάνω για να δημιουργηθεί ένα σχέδιο την ώρα του ψησίματος.
  10. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20-22 λεπτά.
  11. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

20'-22'
ANAMONH

30'
ΜΕΡΙΔΕΣ

21-23 τμχ
ΕΥΚΟΛΗ