ΥΛΙΚΑ
			
			- 250 γρ. γάλα χλιαρό
 - 250 γρ. νερό χλιαρό
 - 250 γρ. ηλιέλαιο
 - 1 φακελάκι Αλλατίνη ξηρή μαγιά
 - 20 γρ. ζάχαρη
 - 5 γρ. αλάτι
 - 850 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
Για τη γέμιση
- 550 γρ. φέτα σκληρή
 - 1 αβγό, μεσαίο
 - 2 κ.γ. ρίγανη ψιλοκομμένη
 - 40 γρ. ελαιόλαδο
 - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το γάλα, το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
 - Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
 - Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη, η οποία να μην κολλάει στα χέρια.
 - Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Ο χρόνος εξαρτάται από τη θερμοκρασία δωματίου.
 - Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας, προσθέτουμε το αβγό, την ψιλοκομμένη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
 - Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την κόβουμε σε κομμάτια των 70 γραμμαρίων, και τα ανοίγουμε σε ένα καθαρό, ελαφρώς λαδωμένο πάγκο σε μακρόστενα κομμάτια
 - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
 - Χαράζουμε ελαφρώς με ένα μαχαιράκι στη μισή μακρόστενη μεριά της ζύμης (για να σχηματίσουμε γραμμές) και απλώνουμε τη γέμιση στη μεριά που δεν έχουμε κόψει.
 - Διπλώνουμε σαν ρολό με το κομμάτι της ζύμης με τις γραμμές να είναι από πάνω για να δημιουργηθεί ένα σχέδιο την ώρα του ψησίματος.
 - Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20-22 λεπτά.
 - Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και σερβίρουμε.
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
20'-22'
ANAMONH
30'
ΜΕΡΙΔΕΣ
21-23 τμχ
ΕΥΚΟΛΗ
	
	
	
	








