ΥΛΙΚΑ
- 12 μπισκότα Αλλατίνη Soft Kings Triple Chocolate Chunks
- 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 40 ml κονιάκ
Για την κρέμα μόκα
- 750 γρ. τυρί κρέμα
- 225 γρ. άχνη ζάχαρη
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 60 ml espresso ristretto
Για την γκανάζ σοκολάτας
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το κροκάν
- 200 γρ. φουντούκια
- 250 γρ. ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
- τριμμένη σοκολάτα
- 200 γρ. σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
- Ρίχνουμε τα φουντούκια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
- Mεταφέρουμε τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό χαρτί, αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
- Βάζουμε σε ένα μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το espresso, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
- Σε ένα μπεν μαρί τοποθετούμε την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να δημιουργήσει λεία γκανάζ.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον χυμό πορτοκάλι μαζί με το κονιάκ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετούμε σε στρώσεις τα Soft Kings χοντροσπασμένα, πασπαλίζουμε λίγο με το μίγμα πορτοκαλιού-κονιάκ, απλώνουμε το 1/3 της κρέμας μόκα, από πάνω το 1/3 της γκανάζ σοκολάτας και τέλος το 1/3 του κροκάν φουντουκιού.
- Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις άλλες 2 φορές και σερβίρουμε, γαρνίροντας με τη σαντιγί και την τριμμένη σοκολάτα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
30'
ANAMONH
120'
ΜΕΡΙΔΕΣ
6-8
ΕΥΚΟΛΗ