Τούρτα παγωτό σοκολατα-βανίλια
με Πτι-μπερ THiNS Βουτύρου
από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
- 400 γρ. Αλλατίνη Πτι-Μπερ Τhins Βουτύρου
- 150 γρ. φιστικοβούτυρο
- 200 γρ. γάλα
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το παγωτό σοκολάτας
- 160 γρ. κουβερτούρα
- 260 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 230 γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Για το παγωτό βανίλιας
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. κρύο ζαχαρούχο γάλα
- 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. blueberries
Για το σερβίρισμα
- 120 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 50 γρ. Αλλατίνη Πτι-μπερ THiNS Βουτύρου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τις βάσεις, σε ένα multi ρίχνουμε τα Πτι-μπερ και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το φιστικοβούτυρο, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα Πτι-μπερ, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και χωρίζουμε το μείγμα στα δύο.
-
Στρώνουμε το πρώτο μείγμα σε τσέρκι διαμέτρου 25εκ. και ύψους 6 εκ. και αποσύρουμε το τσέρκι για να σχηματιστεί η βάση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τη δεύτερη βάση. Βάζουμε τις δύο βάσεις στην κατάψυξη να παγώσουν για 1 ώρα.
- Για το παγωτό σοκολάτας. Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε στην άκρη καλυμμένο με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στο μείγμα.
Θέλουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά, αλλά να μην σταθεροποιηθεί. - Στον κάδο ενός μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή σαντιγί.
- Ρίχνουμε σε τρεις δόσεις τη σαντιγί στη σοκολάτα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία σπάτουλα σιλικόνης.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το παγωτό βανίλιας.
- Για το παγωτό βανίλιας. Τοποθετούμε στον κάδο ενός μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε, με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει και να σφίξει το μείγμα μας.
- Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα blueberries και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
- Τοποθετούμε σε μία φόρμα διαμέτρου 25εκ. αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε μέσα την πρώτη βάση με τα Πτι-Μπερ, από πάνω το μείγμα παγωτό σοκολάτας, έπειτα τη δεύτερη βάση με τα Πτι-Μπερ και τέλος το μείγμα παγωτό βανίλιας.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες να παγώσει καλά.
- Αφαιρούμε από την κατάψυξη, ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα, πασπαλίζουμε με Πτι-Μπερ σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
30'
ANAMONH
5 ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ
10-12
ΕΥΚΟΛΗ