photo alexandros papandreou

Τούρτα παγωτό σοκολατα-βανίλια

με Πτι-μπερ THiNS Βουτύρου

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Τούρτα παγωτό σοκολατα-βανίλια
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

Για το παγωτό σοκολάτας

  • 160 γρ. κουβερτούρα
  • 260 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 230 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Για το παγωτό βανίλιας

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. κρύο ζαχαρούχο γάλα
  • 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. blueberries

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τις βάσεις, σε ένα multi ρίχνουμε τα Πτι-μπερ και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το φιστικοβούτυρο, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα Πτι-μπερ, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και χωρίζουμε το μείγμα στα δύο.
  4. Στρώνουμε το πρώτο μείγμα σε τσέρκι διαμέτρου 25εκ. και ύψους 6 εκ. και αποσύρουμε το τσέρκι για να σχηματιστεί η βάση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τη δεύτερη βάση. Βάζουμε τις δύο βάσεις στην κατάψυξη να παγώσουν για 1 ώρα.
  5. Για το παγωτό σοκολάτας. Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε στην άκρη καλυμμένο με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στο μείγμα.
    Θέλουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά, αλλά να μην σταθεροποιηθεί.
  7. Στον κάδο ενός μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή σαντιγί.
  8. Ρίχνουμε σε τρεις δόσεις τη σαντιγί στη σοκολάτα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  9. Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το παγωτό βανίλιας.
  10. Για το παγωτό βανίλιας. Τοποθετούμε στον κάδο ενός μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε, με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
  11. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει και να σφίξει το μείγμα μας.
  12. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα blueberries και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
  13. Τοποθετούμε σε μία φόρμα διαμέτρου 25εκ. αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε μέσα την πρώτη βάση με τα Πτι-Μπερ, από πάνω το μείγμα παγωτό σοκολάτας, έπειτα τη δεύτερη βάση με τα Πτι-Μπερ και τέλος το μείγμα παγωτό βανίλιας.
  14. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες να παγώσει καλά.
  15. Αφαιρούμε από την κατάψυξη, ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα, πασπαλίζουμε με Πτι-Μπερ σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

30'
ANAMONH

5 ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ

10-12
ΕΥΚΟΛΗ